Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Flanders Beachtennis Tour

Nieuws

Nieuws

Ranking Flanders Beachtennis Tour 2017

Posted on March 13, 2017 at 4:55 AM

Beste beacher,

Aan het begin van het nieuwe seizoen zouden we jullie graag willen informeren over een beperkte reglementswijziging die we voor 2017 doorvoeren.

Naar analogie met de ons omliggende landen, nemen we dit jaar ook alle Belgische ITF-tornooien van 2017 op in de PRO-ranking DD en DH.

Deelname aan het EK wordt nog steeds beschouwd als de beloning voor de meest regelmatige PRO-spelers met de beste resultaten in de Flanders Beachtennis Tour (inclusief het BK), maar toen het oorspronkelijke reglement werd opgemaakt, was er van internationale tornooien op Belgische bodem nog geen sprake.

Gezien het hogere internationale niveau op deze tornooien en het feit dat een speler niet op 2 Belgische evenementen tegelijk aanwezig kan zijn, is het vrij logisch dat deze resultaten ook opgenomen worden in de ranking.

Naar 2018 toe wordt dit reglement opnieuw geëvalueerd.

De puntentelling werd ook aangepast (ook naar analogie met onze buurlanden). Vanwege het grotere aantal tornooien waarop een PRO-speler punten kan halen, is het gewicht van het BK wat groter gemaakt.

Reglement EK- & WK-selecties 2017 + Ranking Flanders Beachtennis Tour 2017 (.pdf)

Categories: None