Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Flanders Beachtennis Tour

Nieuws

Nieuws

ITF Beachtennis Tournaments Hof Ter Burst Open 2017

Posted on April 27, 2017 at 5:00 AM

Aan de ITF Beachtennis Tournaments Hof Ter Burst Open 2017 tijdens het paasweekend deden 62 teams uit maar liefst 13 verschillende landen mee. De club mocht spelers en speelsters uit Aruba, België, Brazilië, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Moldavië, Portugal en Zwitserland verwelkomen.

Het tornooi was - zelfs met de 6 nieuw aangelegde pleinen - volledig volzet met zonder onderbreking een hele dag wedstrijden van 's morgens tot 's avonds.

Zowel bij de Dames als de Heren waren er top-50 spelers aanwezig.


Een verslagje van de resultaten van de Belgen:

ITF Beachtennis Tournaments Hof Ter Burst Open 2017 - zaterdag 15 april 2017

Bij de heren moesten Joris Mees en Tom Beke meteen tegen de juniors Nio De Backer en Miel Sweerman aan de bak. Nio en Miel schoten uit de startblokken en begonnen aan een sterke eerste set, maar dan begon de ervaring duidelijk de bovenhand te halen. 7-5, 6-1 voor Tom en Joris. In de kwartfinale verloren Tom en Joris dan van de latere winnaars Barison en Rossi (ITA).

Patrick Pommée, die dit weekend speelde met Benjamin Corsi (FRA), botste op de hoogste geklasseerde speler van het tornooi (Vinicius Chaparro (BRA)) en de Arubaan Louis Posner speelde. Jos Geerinck en Robin D'Hoe kregen een w.o. in de eerste ronde (gekwetste Bulgaar), wonnen in de kwartfinale van Chaparro en Posner, maar verloren dan in de halve finale van Barison en Rossi.

Bart Stalpaert en Tom Vandevelde lootten in de achtste finale het jonge duo Bo Groot (NED) en Edwin Marc Hsing (ARU) en verloren ervan met het kleinst mogelijk verschil in de matchtie-break.

De Belgische dames eindigden telkens op de 3de plaats in hun groep. Cindy Mertens en Evelien Van der Spiegel tegen de Franse dames in hun poule, maar haalden het niet van het eerste reekshoofd (Laura Galli (SUI) en Manela Cunha (POR)) en het Cypriotisch-Moldavische duo.

Sindy Put moest het doen zonder Eva (gebroken teen...) en werd voor dit tornooi gekoppeld aan Cheynne Seraus (ARU). Dat leverde enorm spannende wedstrijden op, maar enkel van het Arubaans-Nederlandse duo werd gewonnen. Tegen de Duitse dames lukte dat net niet. Hopelijk is Eva snel weer op de teen.

Op zaterdag speelden de locals Nio De Backer, Miel Sweerman, Arno De Blende, Thomas Glorieux en Gust Heuvinck in de categorie Boys 16 & Under. Na het wegvallen van een Nederlandse jongen, werd Gust bereid gevonden om met de Italiaanse Matteo Cenacchi te spelen. Nio en Miel wonen het tornooi, Thomas en Arno haalden het van Gust en Matteo.


ITF Beachtennis Tournaments Hof Ter Burst Open 2017 - zondag 16 april 2017

Na uitvallen van de gekwetste Joris De Weerdt, nam Kajou Brian zijn plaats in in het team met Ronald van Slooten (NED). Zij geraakten net niet voorbij een sterk Zwitsers team. Patrick Pommée, die dit weekend speelde met Benjamin Corsi (FRA), botste op een sterk Brits team. Bart Stalpaert en Tom Vandevelde verloren nipt van een Nederlands team. Nio De Backer en Miel Sweerman werden uitgeloot tegen de hoogste geklasseerde speler uit het tornooi (Vinicius Chaparro (BRA)) die met Louis Posner (ARU) een duo vormde. Daar was de score uiteraard iets ruimer.

Seven Miles (Jos Geerinck) en Robin D'hoe begonnen meteen aan een heel sterk parcours. Eerst zetten ze Clement Dorsemaine (FRA) en Max Raulin (FRA), de winnaars van de dag ervoor, opzij in 3 sets. Daarna waren Vinicius Chaparro (BRA) en Louis Posner (ARU) aan de beurt. Vervolgens moesten Pieter De Vries (NED) en Dario Loconte (NED) voor de bijl. De finale was spannend, maar wel eentje van 'net niet'. Gregorio Barison (ITA) en Marco Rossi (ITA) wonnen deze van Jos en Robin met 6-3 en 6-4.

Bij de dames eindigden Cindy Mertens en Evelien Van der Spiegel op de derde plaats in de poules.

In het dubbel gemengd (gespreid over de twee dagen) raakten de Belgische teams niet voorbij de poulefase. Vader (Jan) en dochter (Rune) Vierendeels eindigden op de tweede plaats in hun poule, Patrick Pommée en Evelien Van der Spiegel op de derde en Arno De Blende en Sarah Van Hecke op de vierde plaats.

In de categorie Girls 16 & Under wonnen Justine Delanote en Rune Vierendeels van Sarah Van Hecke en Amber Vanderstappen.
 

Categories: None