Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Flanders Beachtennis Tour

Nieuws

Nieuws

Verslag BK Beachtennis 2017

Posted on January 12, 2018 at 5:00 AM

Op 16 en 17 september vonden in Oudenaarde bij TC Recrean de Open Belgische Kampioenschappen Beachtennis 2017 plaats.


Op zaterdag kwamen de FUN-reeksen aan bod. Zoals het een open BK eigenlijk betaamt, mochten we deelnemers uit het hele land begroeten. De regionale tv-zender van Tournai wijdde zelfs een hele reportage aan de deelnemers uit Henegouwen. Bij de deelnemers naast beachtennissers en tennissers ook squashers, raquetlonners, padellers, basketters, atleten, volley en beach-volleyballers, badmintonners en zelfs een zwemster.


De reeks Heren FUN werd gewonnen door Jasper Pauwels en Gaetan Dierckx voor Thierry Even en Brian Kajou. Brons was er voor de locals Tim Van den Herrewegen en Christophe Standaert.


In de reeks Dames FUN wonnen Cindy Mertens en Annemaaike Steylemans van Elke Dhondt en Nora Lammens. Naomi Ketels en Astrid Dierckx vervolledigden het podium.


In Gemengd FUN eindigden weerom Annemaaike Steylemans en Jasper Pauwels bovenaan. Zilver was er voor Sophie-Charlotte Gysen en Gert Laenen. Op de derde plaats eindigden Bart Saudane en Elke Dhondt.


Op zondag was het de beurt aan de PRO's.


In de reeks Heren PRO verlengden Brian Kajou en Joris De Weerdt hun titel door in de finale Gert Laenen en Jeff Luyten te kloppen. Stefan Dossche en Jan Vierendeels wonnen het brons van Nio De Backer en Jasper Pauwels.


Een verrassing in de reeks Dames PRO: daar moesten meervoudig Belgisch kampioenen Eva Maes en Sindy Put de duimen leggen in een superspannende wedstrijd tegen Annouck Meys en Linde Mues. (0-6, 7-5, 10-7). In de strijd om de derde plaats haalden Astrid Dierckx en Barbara Van Dessel het van Cindy Mertens en Annemaaike Steylemans.


Ook de reeks Dubbel Gemengd PRO draaide uit op een spannende eindstrijd. Zowel de grote als de kleine finale werden beslist in match tie-break. Goud was voor Gert Laenen en Eva Maes, zilver voor Lars Verbruggen en Astrid Dierckx. Bij het brons haalden Jasper Pauwels en Annemaaike Steylemans het van Brian Kajou en Sindy Put.


Tot slot wonnen Nio De Backer en Arno De Blende de titel bij de Jeugd.


Nog een speciale dank aan gastheren Jan en Hilde voor het prerfecte onthaal en alle hulp bij de organisatie.


Volgende afspraak: zondag 4 februari voor de prijsuitreiking van de Flanders Beachtennis Tour 2018 en het Open BK Indoor 2018. Locatie: TC De Pollepel in Duffel.


See you all at the beach!

Categories: None