Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Flanders Beachtennis Tour

Nieuws

Nieuws

Verslag EK Sozopol 2017

Posted on January 10, 2018 at 7:45 AM

Van 8 tot 10 september vonden in Sozopol (Bulgarije) de Europese kampioenschappen Beachtennis 2017 plaats.


Ook België was aanwezig met een volledige ploeg:

Bij de Heren: Joris De Weerdt-Brian Kajou en Bart Stalpaert-Tom Vandevelde

Bij de Dames: Astrid Dierckx-Barbara Van Dessel en Cindy Mertens – Annemaaike Steylemans.

Voor Annemaaike meteen haar internationale debuut; in het beachtennis dan toch ;-)


Net als in 2016 stond er ook een EK Junioren (U18 ) op het programma.  Nio De Backer-Miel Sweerman en Kiara De Backer-Rune Vierendeels stonden/doken voor België op het zand.


Weerom zat de loting echt niet mee voor de Belgen: ons eerste team, Brian en Joris, mochten meteen aantreden tegen de wereldkampioenen en eerste reekshoofd Italië. Tom en Bart mochten het opnemen tegen het 8ste reekshoofd, Portugal. Ondanks een moedige wedstrijd werden beide ploegen verwezen naar de Consolations.


Ook de Belgische dames moesten meteen aan de slag tegen reekshoofden.  Cindy en Annemaaike moesten meteen aan de slag tegen het ervaren team van Hongarije (7de reekshoofd) en Astrid en Barbara tegen het sterke Portugal (8ste reekshoofd). Ook deze ploegen werden dus al na één ronde verwezen naar de Consolations.


Brian en Joris vochten en raasden zich uiteindelijk door alle verdere rondes tot in de halve finale, waar ze uitgeschakeld werden door de “twin-towers” van Litouwen. In de kleine finale behaalden ze wel de overwinning - en dus het brons van het Moldavische team.


Bij de dames raakten Astrid en Barbara ook helemaal tot in de halve finale. Jammergenoeg haalden de teams van Griekenland en Israel het net, zodat ze uiteindelijk op een vierde plaats belandden.


In de reeks dubbel gemengd werden beide Belgische teams door Frankrijk uitgeschakeld. Joris en Astrid wel pas in de kwartfinale!


De juniors speelden in poules en Nio en Miel vochten zeer spannende matchen uit tegen Rusland (4-6, 4-6 en 5-7, 4-6) en San Marino (2-6,7-5, 7-10), maar moesten telkens nipt de duimen leggen. San Marino won later brons. Tegen Bulgarije werd nog verdiend gewonnen.


Ook de meisjes speelden moedige wedstrijden tegen de latere gouden medaille winnaars uit Italië en de bronzen laureaten uit Rusland. Een overwinning zat er nog (net) niet in ondanks een gewonnen set en een match tie-break tegen de Bulgaren, maar iedereen heeft in elk geval weer heel veel ervaring en spelplezier opgedaan.


In de reeks dubbel gemengd konden de junioren nog enkele overwinningen tegen Spanje en Bulgarije binnenrijven, zodat ze (alle wedstrijden van de junioren in aanmerking genomen) op een mooie vierde plaats in het landenklassement mochten prijken


Gezien de korte voorbereiding, de jonge leeftijd (gemiddelde leeftijd <16j) en beperkte trainingsmogelijkheden, een meer dan behoorlijk resultaat.Categories: None