Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Flanders Beachtennis Tour

Beachtennis?

Ook op zand kan er getennist worden! Zacht zand onder je (blote) voeten. Partymuziek op de achtergrond. Geen scheidsrechter op een stoel. Spelers tellen zelf hun wedstrijd. Meestal sta je te dubbelen - met 4 op een veld en dubbel zoveel fun...

Er wordt gespeeld op een beachvolleyterrein van 16 bij 8m met een beachtennispallet (zonder snaren) en het net wordt op een hoogte van 1m70 gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal (softbal), mag niet stuiten en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel. Al moet er bij 40-40 maar één punt meer betwist worden.

Wat de opslag betreft: de bal moet niet gekruist worden, er mag geserveerd worden vanaf de hele breedte van de basislijn en gaat het spel gewoon door als het net wordt geraakt en de bal aan de andere kant binnen het terrein valt.

Geen lange leercurve zoals bij tennis: iedereen - jong en oud, zandvreters of funspelers - kan een beachtennisracket oppikken en meteen beginnen meespelen!

See you @the beach somewhere in Flanders this summer!

Ontstaan?

Beachtennis kent z'n ontstaan in Amerika en Brazilië in de jaren '70. Later waaide de sport over naar het 'warme' Europese vaste land waar het uitgroeide tot een echte successport in -vooral- Italië en Spanje. Vandaag de dag wordt de sport ook gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Slovenië en zelfs Rusland.